Pozitívan látó szemüveg – erőforrás gyakorlat a kellemetlen helyzetekhez

Erőforrás gyakorlat pozitívan látó szemüveggel

A negatív pillanatok erőteljesek, emiatt jobban megjegyezzük őket. A cikk ahhoz ad muníciót, hogyan tudod átkeretezni ezeket.

Sokszor kerülünk kellemetlen és bosszantó szituációkba. Például túlóráznunk kell a munkahelyünkön, vagy késik a barátnőnk a megbeszélt találkozóról, vagy a gyermekünk összefirkálja az asztalt.

Ezekben a helyzetekben jól jön, ha figyelmünket nem a kellemetlen érzésekre irányítjuk, hanem felvesszük a pozitívan látó szemüvegünket és inkább a helyzetben rejlő erőforrásokat kezdjük el keresgélni.

A mindennapokban jelen lévő pozitív részleteket gyakran beárnyékolják a negatív események, vagy gondolatok, amikből kialakulnak bennünk a kellemetlen érzések. A legtöbbünknek nem áll rá a szemünk, hogy észrevegyük az adott pillanatban jelen lévő pozitív dolgokat. A következő gyakorlat abban is segít, hogy tudatosabban éld meg a jelen pillanatot és elkezd gyakorolni a jelen levést az itt-és-most-ban.

Instrukció

Vedd fel a pozitívan látó szemüveged, és irányítsd a figyelmed legalább 5 percen keresztül arra, amit épp átélsz.

Keresd meg, hogy:

  • Mi az, amitől kellemesen érzed magad abban a pillanatban?
  • Mi az, ami tetszik Neked abban a pillanatban?
  • Milyen pozitív érzéseket fedezel fel?

Ismételd meg ezt a gyakorlatot olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod. Nem kell ragaszkodnod egy adott szituációhoz – teljesen eltérő körülmények között is viselheted a pozitívan látó szemüveged! Otthon, útközben, a munkahelyeden, vagy a gyermekeddel a játszótéren.

Az alábbi linken tudod letölteni a feladatot, így mindig kéznél lehet.

Bejegyzés kelt: 2023.03.27.

Képek forrása:
freepick.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

5 tipp az elégedett tudatért

5 tipp az elégedett tudatért

Mentális és szellemi rendszerünk alapjaiban meghatározza, hogyan állunk hozzá saját magunkhoz, az életterületeinkhez, vagy épp egy konkrét projektünkhöz. Hoztam Neked pár gondolatot, melyekkel csökkentheted a szorongásaidat és magasabb tudatszintre emelkedhetsz. Hagyd...

Alakítsd át a negativitást pozitív energiává!

Alakítsd át a negativitást pozitív energiává!

Az érzelmeket leginkább két halmazba lehet rendezni: Az egyik csoport a negatív érzések kupaca, A másik pedig a pozitív érzések halmaza. Bizonyos emóciókat, mint például az aggódást, a dühöt, a bosszankodást és hasonlókat „negatív érzelmeknek” hívjuk, mert időt és...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .