Pozitívan látó szemüveg – erőforrás gyakorlat a kellemetlen helyzetekhez

Erőforrás gyakorlat pozitívan látó szemüveggel

A negatív pillanatok erőteljesek, emiatt jobban megjegyezzük őket. A cikk ahhoz ad muníciót, hogyan tudod átkeretezni ezeket.

Sokszor kerülünk kellemetlen és bosszantó szituációkba. Például túlóráznunk kell a munkahelyünkön, vagy késik a barátnőnk a megbeszélt találkozóról, vagy a gyermekünk összefirkálja az asztalt.

Ezekben a helyzetekben jól jön, ha figyelmünket nem a kellemetlen érzésekre irányítjuk, hanem felvesszük a pozitívan látó szemüvegünket és inkább a helyzetben rejlő erőforrásokat kezdjük el keresgélni.

A mindennapokban jelen lévő pozitív részleteket gyakran beárnyékolják a negatív események, vagy gondolatok, amikből kialakulnak bennünk a kellemetlen érzések. A legtöbbünknek nem áll rá a szemünk, hogy észrevegyük az adott pillanatban jelen lévő pozitív dolgokat. A következő gyakorlat abban is segít, hogy tudatosabban éld meg a jelen pillanatot és elkezd gyakorolni a jelen levést az itt-és-most-ban.

Instrukció

Vedd fel a pozitívan látó szemüveged, és irányítsd a figyelmed legalább 5 percen keresztül arra, amit épp átélsz.

Keresd meg, hogy:

  • Mi az, amitől kellemesen érzed magad abban a pillanatban?
  • Mi az, ami tetszik Neked abban a pillanatban?
  • Milyen pozitív érzéseket fedezel fel?

Ismételd meg ezt a gyakorlatot olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudod. Nem kell ragaszkodnod egy adott szituációhoz – teljesen eltérő körülmények között is viselheted a pozitívan látó szemüveged! Otthon, útközben, a munkahelyeden, vagy a gyermekeddel a játszótéren.

Az alábbi linken tudod letölteni a feladatot, így mindig kéznél lehet.

Bejegyzés kelt: 2023.03.27.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .