Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények… Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is… A cikkben ezt a témát járom körbe.

A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az életében. Nem számít, mennyire megnyomorít bennünket az adott helyzet, vagy egy ember. Nem számít mennyire nehéz a körülmény, mert legalább tudjuk, mit várnak el tőlünk és mit várhatunk el a többiektől. Azaz tudjuk, hogy hogyan kell reagálni ezekben az ismerős helyzetekben. Tehát kényelmes a körülmény, mert ismerős benne minden. Ez a kényelem a valódi probléma a változtatások kapcsán. Ezt nehéz feladni a remélt jobb bármiért cserébe.

Valamilyen szinten mindenki bepánikol, aki azt fontolgatja, hogy valamilyen változást visz végbe az életében. Emiatt a pánik miatt sokan benne ragadnak régi viselkedésmintázataikban, vagy erősen kapaszkodnak ártalmas kapcsolataikba és helyzeteikbe azért, hogy enyhítsék az őket elárasztó szorongást és bizonytalanságot.

A gond csak az, hogy ezek az egyének nem látják, hogy a válság (ami most bármilyen rossz helyzetet, vagy változtatásra váró körülményt jelent) remek alkalom a személyiségfejlődésre és arra, hogy jobb életet teremtsünk magunknak.

Hoztam egy kis segítséget, hogy könnyebben tudd kezelni azt a kényelmetlenséget, amit érdemes elviselned a pozitív változások érdekében. Kattints a linkre és töltsd le a dokumentumot.

Célban! munkalap

A Célban munkalap azért lesz a segítségedre, mert ha kitöltöd, látod, hogy hová szeretnél eljutni, és látod, milyen lépések vezetnek el a végeredményhez. Így, hogy megfoghatóvá teszed azt, amit szeretnél, illetve körvonalazod a hozzá vezető lépéseket is, már kevésbé lesz félelmetes a folyamat és egyszerűbben boldogulsz.

Önismereti kalandra fel!

Ha ennél személyesebb megoldást szeretnél, gyere el a stúdiómba, vagy keress meg online.

Jó, vágjunk bele!

Bejegyzés kelt: 2023.10.18.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Önmagunkat építő erőforrásaink

Önmagunkat építő erőforrásaink

Tűnődtél már azon, hogy vajon milyen erőforrásaid vannak? Vagy azon, hogy mik azok a belső támaszaid, amikkel meg tudod tartani magad, ha netán párkapcsolati problémátok alakulna ki? Minden párkapcsolatban vannak nézeteltérések, kisebb és nagyobb volumenű...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .