Boldogan éltek, amíg meg nem…

Boldogan éltek, amíg meg nem...

A kapcsolatok, és különösen a szerelmi jellegű kapcsolatok igen képlékenyek. A párkapcsolati hiedelmeink sok mindent befolyásolnak a viszonyunkban.

A párkeresést és kapcsolati életet is meghatározza mindaz, ami a gyermekkori énünkben ragadt. Ezeknek az elképzeléseknek a kialakulásához nem csak a szüleink tettek hozzá, hanem bizony alakították a Disney mesék is. Ez Neked is ismerős?

„Boldogan éltek, amíg meg nem haltak.”

Ez egy igen sokszor hallott frázis, mivel rengeteg mese zárul ezzel a gondolattal! Ezt pedig könnyű félreérteni, főleg gyerekként.

Elképzelhető, hogy páran emiatt azt képzelték, vagy a mai napig is azt képzelik, hogy miután megérkezik a Nagy Ő, utána semmit sem kell tenni a kapcsolatért, hiszen az a téves elképzelés fut bennük, hogy innentől kezdve akkor „mi boldogan élünk, amíg meg nem”…

A gond csak az, hogy ez még csak egy szeglete annak a hatásnak, amit elkezdtünk felkapirgálni. Nagyon sok mesében, például Csipkerózsika, A kis hableány, Aladdin, vagy például A macskacicó című magyar népmesében is a boldogságot szenvedés előzi meg.

Mindig.

Szenvedés, vagy megpróbáltatás. Ezzel nem azt mondom, hogy ez baj, mert nem az! Inkább azt szeretném mindebből kidomborítani, hogy fontos objektívabban hozzáállni a bennünket átszövő gondolati mintáinkhoz, amik aztán olyan sok mindent befolyásolnak az életünkben.

Aztán ott van még a kamaszkor és bizony a felnőttkor is, amikor pedig a különböző romantikus filmek és sorozatok gyakorolnak ránk hatást. Némelyik azt hiteti el velünk, hogy egy kapcsolat mennyire idilli, romantikus, vagy varázslatos.

Válogasd meg a szellemi táplálékodat, ami azt jelenti, hogy megszűrve „fogyasztod” a különböző sorozatokat és romantikus filmeket.

Érdemes szelektálni és tudatosítani magadban, hogy:
🔸 mindegyik csak egy médiatartalom,
🔸 minden karakter csak egy szerep,
🔸 és minden színész csak dolgozik.

A valódi kapcsolat sokkal igazibb, és sokkal több lehetőség áll a rendelkezésünkre, ha például konfliktusunk támad.

Ha úgy érzed, Te is egy picit idealizált hozzáállással vágtál bele a párkapcsolatodba, akkor kattints a linkre és tudd meg, milyen csoportokon tudsz részt venni:

Ez érdekel!

Vagy nézd meg, a párkapcsolati megoldásfókuszú beszélgetés mit tud nyújtani számodra:

Vagy nézd meg, a párkapcsolati megoldásfókuszú beszélgetés mit tud nyújtani számodra:

Ez érdekel!

Párkapcsolati tréningek

Párkapcsolati konzultáció képe

Vagy nézd meg, a párkapcsolati megoldásfókuszú beszélgetés lehetőségét és derítsd ki, mit tud nyújtani számotokra:

Jó, ez is jó lehet.

Bejegyzés kelt: 2024.06.13.

Képek forrása:
canva.com

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

A kezdeményezés alaptörvényei

A kezdeményezés alaptörvényei

Úgy döntöttem, hogy készítek egy bejegyzést a kezdeményezésről. Nem apróztam el a dolgot, 3 fontos tényt is megosztok veled erről. Igazán szerencsés nő vagyok, mert elmondhatom, hogy az eddigi életem során 5 férfi szólított le az utcán. Azt gondolom, hogy ez egy...

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

A Szeged a Mindenem hírportál megkeresett, mert kíváncsi volt a Házisárkány projektemre. Erről beszélgettünk most a szerkesztővel, Tuska Árpáddal. Árpi: A házisárkány jelzőt azokra a nőkre használjuk, akik valamiért uralkodni akarnak párjukon, bár ez nem csak a női...

Az elutasítás árnyoldalai

Az elutasítás árnyoldalai

A mai cikk egy igen komoly témáról szól. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennek a reakciónak milyen szintjei vannak, és milyen hatást gyakorol a másik félre... Olyan sokféle elutasítás létezik a világon! Mi most a párkapcsolaton belüliekre fókuszálunk. A teljesség...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .