Önismereti csoportok

Nemet mondok! Workshop bemutatása

"Nemet mondok!" Workshop

A 2 alkalmas foglalkozáson az én-határok felállításának témáját járjuk körbe. Könnyen megérthető elméletek segítségével ismerheted meg az elnyomó és az elnyomott pszichológiai működését. Az elméleti anyag mélyüléséhez a szituációs gyakorlatok is hozzájárulnak. Kattints a gombra a workshop további részletéért. Gyere és erősítsd meg magad, ha eleged van a védekező viselkedésből.

Erőforrás aktivizáló workshop bemutatása

Erőforrás aktivizáló Workshop

A foglalkozás központi témája a belső erő. Rövid elméleti rész után felkutathatsz magadban jó-pár belső erőforrást, hogy ne csak kintről várd a támogatást, hanem magadnak is tudd adni, amikor szükséges. Ezen túlmenően elsajátíthatsz olyan átkeretezési technikákat, melyeket alkalmazva éles helyzetekben is tudod aktivizálni az erőforrásaidat.

Párkapcsolati puzzle workshop bemutatása

Párkapcsolati puzzle Workshop

A 3 alkalmas foglalkozáson egyszerű és könnyen feldolgozható elméletek segítségével ismered meg a saját, illetve a társad viselkedésének gyökereit. A játszmázás elméletét egy teljes alkalmon keresztül boncolgatjuk sok szituációs gyakorlattal, hogy a való életben már fel se vedd azt a csalit, ami behúz a színjátékba. Megismersz továbbá jó-pár technikát is, melyek rendszeres alkalmazásával fenn tudod tartani a szeretetteljes társkapcsolatod.

Mini csoportok bemutatása

Mini csoportok

Heti rendszereséggel vehetsz részt különböző témájú csoportokon, amiken csak asszociációs kártyákkal dolgozunk. 6 különböző téma mentén tudod megvizsgálni az életed, a hozzáállásaid, a hiedelmeid és a különböző stratégiád. Olvass tovább és ismerd meg bővebben ezt a 6 témát, illetve a csoportok részleteit.

Visszajelzések ikonja

Visszajelzések eddigi csoportokról

„A csoport jól felépített és levezetett volt. Számomra azt nyújtotta, hogy ki tudjam mondani azt, ami csak érzések formájában van, de kimondva eddig még nem fogalmazódott meg bennem. Megkaptam azt, amit vártam.”

Ági

„Teljes mértékben elégedett vagyok a csoporttal. Segített megláttatni a néha láthatatlant, kapcsolódást, önismeretet, társak támogatását. Köszönöm a csoportvezetőnek is az aktív jelenlétét.”

Katalin

„Örülök, hogy megvalósult a csoport. A csoportvezető nagyon jól tartotta, sokféle kártyával megismertetett és vezetett az önismeret útján a tematikának megfelelően.”

Évi

„Sokat foglalkoztunk a férfi-női szerepekkel a csoporton, ami rendkívül hasznos volt. Biztonságos volt a környezet, jó volt a vezetés és nagyszerű emberekkel voltam a csoportokon. Megvolt az a szabadságom, hogy annyit tegyek bele, amennyit szeretnék, és a fentiek miatt jó volt bevállalni a sokat. Szerintem így van értelme az önismereti munkának.”

Andi

Visszajelzés szülőcsoportokról

Már az első csoport jobb volt, mint képzeltem. Aztán alkalomról alkalomra egyre több mindent tudtam meg magamról és a szülői működésemet akadályozó blokkokról. Jók voltak a gyakorlati feladatok és a kártyás önismereti játékok is. A mindennapi életünkben is figyelek arra, amit a programon megtanultam.

Mária, 1 gyermekes édesanya

Nem gondoltam volna, hogy a kártyákkal sokkal könnyebb beszélgetni egy-egy témáról. Sok olyan erősségemet és képességemet találtam meg, amik eddig rejtve voltak előttem. A különböző elméleti témáknak köszönhetően megértettem, hogy mi áll a kisfiam feltűnő viselkedése mögött. Jó döntés volt jelentkezni erre a csoportra.

L.V., 2 gyermekes édesanya

„Az elméleti részek sok újdonságot adtak. Nekem jól jött volna kicsit lassabban, ízekre szedve, megrágva bedolgozni. A kártyás gyakorlatok társasjáték-szerűen élvezetesek voltak, nagy különbség volt, hogy nem egyedül voltam, ez a kiscsoportos forma idálisnak tűnő létszám.”

S.A., 3 gyermekes édesanya

Érdekes volt, nagyon jó volt a kis csoport. Az, hogy nem voltunk sokan, és alapvetően mindenki pozitív volt, és aktív. Végtelenül egyszerűnek tűnő kérdések – amikről kiderül, hogy nem is könnyű válaszolni rájuk. Jólesett ezeken gondolkozni, észrevenni, olyan dolgokat, amik mellett amúgy az ember elmegy a hétköznapok során.

Timi, 2 gyermekes édesanya

„Rendkívül hasznosnak tartom a programot, szerintem minden anyának és apának sokat tudna adni! Nekem abban segített a program, hogy tudatosabban éljem meg a szülőség mivoltát, rácsodálkozzak olyan dolgokra, amik a szemem előtt vannak, de kimondani, szembe nézni velük nehéz lett volna. Zseniálisak a kártyás gyakorlatok, sokszor segítettek olyan rétegekbe lenyúlni, amit nehéz lenne segítség nélkül elérni.
Az alkalmak fárasztóak, igénybe veszik az ember lelkét, de minden alkalommal örömmel jöttem el, abban a tudatban, hogy ma is tettem valamit azért, hogy jobb szülő legyek holnap.”

Rozi, 2 gyermekes édesanya

„Elsősorban arra jöttem rá, mennyire csípőből, gonolkodás nélkül osztogatom néha az utasításokat. A legegyszerűbben a „Ne fuss ki az útra!” parancs helyett a „Maradj mellettem!” egyszerű és egyértelmű felszólítás sokkal, de sokkal hatékonyabb, már szinte kérés inkább, mint parancs. 

Amit kaptam, úgy gondolom annak a képessége, hogy egy szituációt valahogy kívülről tudjam megfigyelni. Megpróbáljam magam kivonni abból az érzelmi szituációból, és így higgadtan, felnőtt én állapotból sokkal jobban meg tudom oldani a helyzetet.”
Kattints ide a teljes véleményéért.

M.N., 1 gyermekes édesanya

„… A Mónika által ismertetett módszerek pedig valóban nagyon ígéretesek. Egy-kettőt már a gyakorlatban is sikerült alkalmazni, de úgy gondolom ez az egész egy teljesen más szemléletet ad és időt kell neki adni, hogy az ember megfelelően elsajátítsa azt.

Összességében mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy új módszert megismerni – aztán nála van a lehetőség, hogy alkalmazza-e a gyakorlatban. Én személy szerint biztos fogom.”
Kattints ide a teljes véleményéért.

Karas Bettina, 1 gyermekes édesanya

„Nagyon jól éreztem magam az egész folyamatban. Nagyon sok olyan dologra mutattál rá, amit minden szülő alkalmaz vagy mond a gyermekének/gyermekeinek és pont a fordítottját jelentik számukra, vagy mélyebb tudatalattiban a felnőttkorra is kiható eredményként vonulnak velük végig majd életük során.

Sok olyan ráismeréssel találkoztam, amit az én szüleim is alkalmaztak és vinném tovább, de igazából nem jó módszer a gyereknevelésben.

Az önmagunkban nehezen módosítható, de rossz módszerek megváltoztatásához kaptunk rengeteg új ötletet.”

Ábrahám János, 3 gyermekes édesapa