5 akadályozó hozzáállás a társkeresésben

5 akadályozó hozzáállás a társkeresésben

Amennyiben szerelem nélküli az életed, érdemes lehet megvizsgálnod, milyen elemekből áll a saját hitrendszered.

A hiedelmeink, melyek megalapozzák a hozzáállásunkat, nagyon mélyen rögzült, önmagunkról és a világról szóló meggyőződések és viselkedésminták. Meghatározzák az önképünket és a környezetünk érzékelését is. A gondolatainkat és cselekedeteinket szintén erősen befolyásolják.

A párkeresés során is lehetnek bennünk olyan hiedelmek, melyek akadályozzák vagy támogatják a folyamatot. Az alábbi 4 hozzáállás, mely biztosan nincs a hasznunkra, a következő:

🔸 „Az ellentétek vonzzák egymást!”

Ez egy hatalmas tévhit a köztudatban! A különbségek lehet, hogy felvillanyoznak és ez az izgalom egyfajta felfokozott tudatosságot ad a testnek, amit könnyebben össze lehet téveszteni a fellángolással. Azonban hosszútávon az ellentétek kiütköznek! Azok a személyek, akik alig hasonlítanak egymásra, kevés eséllyel tudnak boldog kapcsolatot kialakítani egymással.

A hasonló világszemlélet, a közös cél, és legalább egy azonos érdeklődési kör alapoz meg a hosszútávú társkapcsolatnak! A hasonlóságok tesznek tartóssá egy kapcsolatot.

🔸 „Úgy is meg fog változni”

Sokszor azért alakulnak ki kapcsolati nehézségek, mert sokan hisznek abban a tévhitben, hogy a másik „úgyis meg fog változni”. Ha a tudomásodra jut egy számodra elfogadhatatlan gondolkodási minta, vagy viselkedési mód, akkor ne hessegesd el magad elől az aggodalmadat. Beszélj róla a másikkal, hogy minél előbb kiderüljön, találtok-e rá közösen megoldást.

🔸 „Senkinek sem kellek úgy, ahogy vagyok.”

A hiedelmeink, az önmagunkról alkotott döntéseink beteljesítik önmagukat. Ebben az önértékelési problémát mutató esetben fontos azt megvizsgálni, milyen értéked miatt vagy te egy igazán jó választás?

🔸 „Mindegyikük szánalmas alak!”

Amennyiben kritikus szemüvegen keresztül látjuk az összes potenciális jelöltet, az elsősorban azt jelenti, hogy van bennünk egy fel nem dolgozott sérülés, ami ezt mondatja velünk. Másrészt arra is rámutat, hogy valójában eszünk ágában sincs elköteleződni.

Fontos, hogy minden ember tehetséges valamiben! Van valamilyen adottsága, amitől értékessé válik. Úgyhogy érdemes megfordítani a kérdést! Ő vajon milyen tehetséggel rendelkezik? Vajon milyen adottsággal áldotta meg az ég a randi partneremet?

🔸 „Nincsenek jó férfiak/nők odakint!”

Ha meg vagy győződve arról, hogy nem léteznek számodra potenciális jelöltek, akkor nézz jól körül! Biztos vagy abban, hogy az egész földön nincs egyetlen olyan személy, aki egyedülálló és legalább egy kicsit kedveled?

Kezdeményezz! Ne várd meg, amíg valaki az utadba vetődik, hanem tegyél egy lépést egy szimpatikus idegen felé, akkor is, ha szerinted nagy valószínűséggel visszautasítja majd a közeledésed!

Szerelem nélküli élet

Amennyiben szeretnél tenni a szerelem nélküli életedért, akkor a kizárólag egyedülállóknak szóló tematikus csoportom hasznos lehet a számodra.

Görgesd át a részleteket!

Bejegyzés kelt: 2023.04.03.

Képek forrása:
freepick.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

5 tipp az elégedett tudatért

5 tipp az elégedett tudatért

Mentális és szellemi rendszerünk alapjaiban meghatározza, hogyan állunk hozzá saját magunkhoz, az életterületeinkhez, vagy épp egy konkrét projektünkhöz. Hoztam Neked pár gondolatot, melyekkel csökkentheted a szorongásaidat és magasabb tudatszintre emelkedhetsz. Hagyd...

Alakítsd át a negativitást pozitív energiává!

Alakítsd át a negativitást pozitív energiává!

Az érzelmeket leginkább két halmazba lehet rendezni: Az egyik csoport a negatív érzések kupaca, A másik pedig a pozitív érzések halmaza. Bizonyos emóciókat, mint például az aggódást, a dühöt, a bosszankodást és hasonlókat „negatív érzelmeknek” hívjuk, mert időt és...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .