5 akadályozó hozzáállás a társkeresésben

5 akadályozó hozzáállás a társkeresésben

Amennyiben szerelem nélküli az életed, érdemes lehet megvizsgálnod, milyen elemekből áll a saját hitrendszered.

A hiedelmeink, melyek megalapozzák a hozzáállásunkat, nagyon mélyen rögzült, önmagunkról és a világról szóló meggyőződések és viselkedésminták. Meghatározzák az önképünket és a környezetünk érzékelését is. A gondolatainkat és cselekedeteinket szintén erősen befolyásolják.

A párkeresés során is lehetnek bennünk olyan hiedelmek, melyek akadályozzák vagy támogatják a folyamatot. Az alábbi 5 hozzáállás, mely biztosan nincs a hasznunkra, a következő:

🔸 „Az ellentétek vonzzák egymást!”

Ez egy hatalmas tévhit a köztudatban! A különbségek lehet, hogy felvillanyoznak és ez az izgalom egyfajta felfokozott tudatosságot ad a testnek, amit könnyebben össze lehet téveszteni a fellángolással. Azonban hosszútávon az ellentétek kiütköznek! Azok a személyek, akik alig hasonlítanak egymásra, kevés eséllyel tudnak boldog kapcsolatot kialakítani egymással.

A hasonló világszemlélet, a közös cél, és legalább egy azonos érdeklődési kör alapoz meg a hosszútávú társkapcsolatnak! A hasonlóságok tesznek tartóssá egy kapcsolatot.

🔸 „Úgy is meg fog változni”

Sokszor azért alakulnak ki kapcsolati nehézségek, mert sokan hisznek abban a tévhitben, hogy a másik „úgyis meg fog változni”. Ha a tudomásodra jut egy számodra elfogadhatatlan gondolkodási minta, vagy viselkedési mód, akkor ne hessegesd el magad elől az aggodalmadat. Beszélj róla a másikkal, hogy minél előbb kiderüljön, találtok-e rá közösen megoldást.

🔸 „Senkinek sem kellek úgy, ahogy vagyok.”

A hiedelmeink, az önmagunkról alkotott döntéseink beteljesítik önmagukat. Ezzel a mondattal Te amellett a döntés mellett kötelezed el magadat, hogy Te úgy, ahogy vagy, nem vagy szerethető és nem vagy jó társ alapanyag. Ebben az önértékelési problémát mutató esetben fontos azt megvizsgálni, milyen értéked miatt vagy te egy igazán jó választás?

🔸 „Mindegyikük szánalmas alak!”

Amennyiben kritikus szemüvegen keresztül látjuk az összes potenciális jelöltet, az elsősorban azt jelenti, hogy van bennünk egy fel nem dolgozott sérülés, ami ezt mondatja velünk. Másrészt arra is rámutat, hogy valójában eszünk ágában sincs elköteleződni.

Fontos, hogy minden ember tehetséges valamiben! Van valamilyen adottsága, amitől értékessé válik. Úgyhogy érdemes megfordítani a kérdést! Ha találkozol valakivel, inkább az tűnődj el, hogy Ő vajon milyen tehetséggel rendelkezik? Vajon milyen adottsággal áldotta meg az ég a randi partneremet?

🔸 „Nincsenek jó férfiak/nők odakint!”

Ha meg vagy győződve arról, hogy nem léteznek számodra potenciális jelöltek, akkor nézz jól körül! Biztos vagy abban, hogy az egész földön nincs egyetlen olyan személy, aki egyedülálló és legalább egy kicsit kedveled?

Kezdeményezz! Ne várd meg, amíg valaki az utadba vetődik, hanem tegyél egy lépést egy szimpatikus idegen felé, akkor is, ha szerinted nagy valószínűséggel visszautasítja majd a közeledésed!

Szerelem nélküli élet

Amennyiben szeretnél tenni a szerelem nélküli életedért, akkor a kizárólag egyedülállóknak szóló tematikus csoportom hasznos lehet a számodra.

Görgesd át a részleteket!

2023.november 19-én létrehoztam egy csatornát a youtube platformján: Házisárkány Stop, ahol kifejezetten párkapcsolati témájú videókat találsz. Többek között ezt a bejegyzést is feltöltöttem, aminek a videója itt 👇 van. 🙂

Bejegyzés kelt: 2023.04.03.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

A kezdeményezés alaptörvényei

A kezdeményezés alaptörvényei

Úgy döntöttem, hogy készítek egy bejegyzést a kezdeményezésről. Nem apróztam el a dolgot, 3 fontos tényt is megosztok veled erről. Igazán szerencsés nő vagyok, mert elmondhatom, hogy az eddigi életem során 5 férfi szólított le az utcán. Azt gondolom, hogy ez egy...

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

A Szeged a Mindenem hírportál megkeresett, mert kíváncsi volt a Házisárkány projektemre. Erről beszélgettünk most a szerkesztővel, Tuska Árpáddal. Árpi: A házisárkány jelzőt azokra a nőkre használjuk, akik valamiért uralkodni akarnak párjukon, bár ez nem csak a női...

Az elutasítás árnyoldalai

Az elutasítás árnyoldalai

A mai cikk egy igen komoly témáról szól. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennek a reakciónak milyen szintjei vannak, és milyen hatást gyakorol a másik félre... Olyan sokféle elutasítás létezik a világon! Mi most a párkapcsolaton belüliekre fókuszálunk. A teljesség...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .