Egy tény a kifogásról

Kifogások bejegyzés képe

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂

A kifogások szuperül megtervezett igazolások, amelyeket magunknak mondunk – és bárki másnak, aki hallótávolságon belül van –, hogy racionalizáljuk tetteinket, vagy gyakrabban tétlenségünket. Mindig rengeteg, könnyen elérhető indok lesz arra, hogy igazoljuk a hibáinkat és azt, miért nem tudunk javítani rajtuk.

A kifogások kényelmetlen igazsága azonban az, hogy az életed minőségét a kifogásaid minősége határozza meg. Lehet, hogy ez durván hangzik, de a legtöbb kifogás, amit felhoztál, egyszerűen csak arra szolgál, hogy elfedd azt a tényt, hogy vagy tényleg nem akarsz valamit, vagy attól félsz, hogy ha megpróbálod, kudarcot vallasz, és majd vesztesnek érzed magad.

Leggyakrabban a kifogásaink csak hazugságok, amiket indokként csomagolunk ahhoz, hogy elkerüljük a jobb/örömtelibb/sikeresebb/stb. életünk megvalósításával járó munkát. Mindemellett mind a ketten tudjuk, hogy Te jobb vagy ennél, és ha kifogásokat keresel, eladod magad.

Sajnos mindig találni fogsz jó szándékú embereket, akik alátámasztják a kifogásaidat, és akik emiatt csak megnehezíthetik a dolgodat. Vagyis azt, hogy kimássz kifogásaid börtönéből. Nem, azok az emberek támogatnak majd, akiknek maguknak is vannak jól bejáratott kifogásai, hogy megmagyarázzák életük sorsát. Nem ők lesznek az úttörők és a változás előidézői, hanem Te!

Készen állsz arra, hogy végezz azokkal a kifogásokkal, amelyek nem szolgálnak téged?
– Ha nem, akkor rendben van az ár, amit megfizetsz azért, hogy továbbra is halogasd a változtatást, vagy megragadj egy esélyt, bármit is, ami a szívedet mozgatja?
– Ha igen, akkor hoztam pár szuper kérdést, ami segíteni fog Téged abban, hogy kimozdulj, vagy inkább, hogy megmozdulj!

Kifogásokat romboló kérdések

Kérlek, vegyél elő egy tollat és egy lapot, és válaszold meg a következő kérdéseket:

  • Mi nem működik most az életemben, vagy egyszerűen nem olyan jó, mint szeretném?
  • Milyen kifogásokat hoztam fel arra, hogy ezt igazoljam és megmagyarázzam?
  • Milyen árat fogok fizetni, ha továbbra is ezekkel a kifogásokkal kereskedek? (Elveszett alternatív költség, pénzügyi költség, kapcsolati költség, fizikai költség, karrierköltség, stb.)
  • Mi lehet az az egy erőteljes választás, amelyet most meghozhatok, és amely erőteljesen cselekvésre késztet? (Pl. hajnali 5 órára állítom az ébresztőt, hogy innentől minden nap korábban keljek és cselekedjek!)

Ha valamit nagyon meg akarsz tenni, akkor tedd meg. Abba kell hagynod a hazudozást magadnak, hogy miért nem tetted még meg.

Csak egy életed van, amit szükségtelen a késleltetett cselekvéssel akadályoznod. Ne pazarold el életed legszebb éveit olyan kifogásokra, amelyek miatt kicsiben és biztonságban élhetsz, és ne elégedj meg kevesebbel, mint amennyire képes vagy. Legyél nagyobb a legjobb kifogásaidnál! 🙂

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

Önmagunkat építő erőforrásaink

Önmagunkat építő erőforrásaink

Tűnődtél már azon, hogy vajon milyen erőforrásaid vannak? Vagy azon, hogy mik azok a belső támaszaid, amikkel meg tudod tartani magad, ha netán párkapcsolati problémátok alakulna ki? Minden párkapcsolatban vannak nézeteltérések, kisebb és nagyobb volumenű...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .