Egy tény a kifogásról

Kifogások bejegyzés képe

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂

A kifogások szuperül megtervezett igazolások, amelyeket magunknak mondunk – és bárki másnak, aki hallótávolságon belül van –, hogy racionalizáljuk tetteinket, vagy gyakrabban tétlenségünket. Mindig rengeteg, könnyen elérhető indok lesz arra, hogy igazoljuk a hibáinkat és azt, miért nem tudunk javítani rajtuk.

A kifogások kényelmetlen igazsága azonban az, hogy az életed minőségét a kifogásaid minősége határozza meg. Lehet, hogy ez durván hangzik, de a legtöbb kifogás, amit felhoztál, egyszerűen csak arra szolgál, hogy elfedd azt a tényt, hogy vagy tényleg nem akarsz valamit, vagy attól félsz, hogy ha megpróbálod, kudarcot vallasz, és majd vesztesnek érzed magad.

Leggyakrabban a kifogásaink csak hazugságok, amiket indokként csomagolunk ahhoz, hogy elkerüljük a jobb/örömtelibb/sikeresebb/stb. életünk megvalósításával járó munkát. Mindemellett mind a ketten tudjuk, hogy Te jobb vagy ennél, és ha kifogásokat keresel, eladod magad.

Sajnos mindig találni fogsz jó szándékú embereket, akik alátámasztják a kifogásaidat, és akik emiatt csak megnehezíthetik a dolgodat. Vagyis azt, hogy kimássz kifogásaid börtönéből. Nem, azok az emberek támogatnak majd, akiknek maguknak is vannak jól bejáratott kifogásai, hogy megmagyarázzák életük sorsát. Nem ők lesznek az úttörők és a változás előidézői, hanem Te!

Készen állsz arra, hogy végezz azokkal a kifogásokkal, amelyek nem szolgálnak téged?
– Ha nem, akkor rendben van az ár, amit megfizetsz azért, hogy továbbra is halogasd a változtatást, vagy megragadj egy esélyt, bármit is, ami a szívedet mozgatja?
– Ha igen, akkor hoztam pár szuper kérdést, ami segíteni fog Téged abban, hogy kimozdulj, vagy inkább, hogy megmozdulj!

Kifogásokat romboló kérdések

Kérlek, vegyél elő egy tollat és egy lapot, és válaszold meg a következő kérdéseket:

  • Mi nem működik most az életemben, vagy egyszerűen nem olyan jó, mint szeretném?
  • Milyen kifogásokat hoztam fel arra, hogy ezt igazoljam és megmagyarázzam?
  • Milyen árat fogok fizetni, ha továbbra is ezekkel a kifogásokkal kereskedek? (Elveszett alternatív költség, pénzügyi költség, kapcsolati költség, fizikai költség, karrierköltség, stb.)
  • Mi lehet az az egy erőteljes választás, amelyet most meghozhatok, és amely erőteljesen cselekvésre késztet? (Pl. hajnali 5 órára állítom az ébresztőt, hogy innentől minden nap korábban keljek és cselekedjek!)

Ha valamit nagyon meg akarsz tenni, akkor tedd meg. Abba kell hagynod a hazudozást magadnak, hogy miért nem tetted még meg.

Csak egy életed van, amit szükségtelen a késleltetett cselekvéssel akadályoznod. Ne pazarold el életed legszebb éveit olyan kifogásokra, amelyek miatt kicsiben és biztonságban élhetsz, és ne elégedj meg kevesebbel, mint amennyire képes vagy. Legyél nagyobb a legjobb kifogásaidnál! 🙂

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

5 tipp az elégedett tudatért

5 tipp az elégedett tudatért

Mentális és szellemi rendszerünk alapjaiban meghatározza, hogyan állunk hozzá saját magunkhoz, az életterületeinkhez, vagy épp egy konkrét projektünkhöz. Hoztam Neked pár gondolatot, melyekkel csökkentheted a szorongásaidat és magasabb tudatszintre emelkedhetsz. Hagyd...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .