Visszajelzések

Az oldal tartalma

Ahhoz, hogy könnyebben átlátható legyen az oldalon szereplő információhalmaz, készítettem minden kategórából egy linket. Kattints rá, ha nem akarod az összes visszajelzést elolvasni. smile

Szülők és fiatalok az egyéni konzultációkról

Mónika rengeteget segített az együttműködésünk alatt. Nagyon könnyű vele nyíltan beszélni a megoldandó feladatokról. Mindig kedves, elfogadó, együttérző. Ötleteivel, jó megérzéseivel akkor is tovább tudunk lépni, ha már nekem nincs több ötletem a hogyan továbbról. Jól ismeri az emberi viselkedéseket, reakciókat, kamasz gyerekek igényeit.

A fiam nehézségei miatt fordultam hozzá segítségért. Amellett, hogy a fiamat is támogatta nekem úgy segített, hogy segített abban, hogy még jobban elhiggyem, hogy jó apa vagyok, és ezen keresztül a fiamnak több támogatást, elfogadást tudtam adni. Rávezetett arra, hogy kamaszt nevelni egy kihívás, de nem vagyok egyedül vele, meg lehet oldani.

Azt vettem észre, hogy a fiammal egyre jobb a viszonyunk, amiket megbeszélünk közösen és elfogadunk irányelveket, azokat megtartja és őszintén reagál, kérdez tőlem, hogy mit tanácsolok.

Mindenkinek tudom ajánlani Mónikát, ha elakadna saját életével!

István

Kamaszkorú gyermek apukája

Mónikával való együttműködésünk alatt rengeteg változáson mentem keresztül. És ezt a legpozitívabb értelemben jelenthetem ki. Rengeteg olyan cselekvést sikerült általa elhagynom, amelyek negatív hatással voltak az életemre, és ez mindannak köszönhető, hogy ítélkezés nélkül meghallgatta mit teszek és ő elmondta, hogy azokat miért teszem. Ezáltal legbelül le tudtam tisztázni önmagammal, hogy ki is vagyok valójában.

Általa elindultam egy olyan úton, amely megfizethetetlen. Egy olyan személyes fejlődésen, önismereten, amelyhez jobb szárnysegédet nem is kaphattam volna. Rávilágított rengeteg olyan erősségemre, amelyekről eddig még nem is tudtam. Olyan dolgokra, amelyet elővehetek a nehezebb időkben mivel ezek mindvégig bennem lakoztak csak egyedül ezt eddig nem sikerült előhozni. Rengeteg pozitív megerősítést kaptam tőle, amiért nagyon hálás vagyok, mivel a mai világban ez kifejezett kincsnek számít egy embertől.  Mindig izgatottan és nagyon nagy örömmel várom a következő találkozásunkat, hogy tovább tudjunk menni az önismereti utamon és hogy még egy réteget le tudjak önmagamból hámozni, hogy ezáltal még könnyebbé válljak saját magam számára.

Brigitta

21 éves fiatal

Nem mondom, hogy ezeknek az alkalmaknak semmi értelme, és azt sem, hogy nincsenek a hasznomra.

Az tény, hogy Ön nagyon kedves és tök jó volt, amikor olyan kártyákat hozott, amiken a kedvenc számítógépes játékaim szereplői voltak.
Az jó, hogy tudunk beszélgetni a problémámról.

Bence

15 éves fiatal

Minden alkalom egy csoda! Mikor itt vagyok, feltöltődöm, lelkileg, testileg pozitív energiával. Nagyon sok segítséget kapok önismeret, önfejlődés, indulatkezelés terén. Sajnos kevés idő szokott a rendelkezésemre állni, bár ez a saját Anyai státuszomból adódik.

Mindenkinek ajánlom Mónikát, aki fejlődni szeretne, megismerni önmagát.

Gál Petra

Hároméves kisfiú anyukája

Rendeződni vágyók az egyéni támogatásról

„A kártya óta jobban sikerül egy irányba tartanom magam és nem kezdek el kételkedni!”

Edina

„Választ adtál olyan csomagokra, amiket nem is tudatosan cipeltem magammal, meg eldöntöttem, és még többet keretezek át! :)”

Tamás

„Továbbra is foglalkozz emberekkel, mert elképesztő az a nyugalom, ami belőled árad!”

H.Gábor

„Felszabadító veled beszélgetni! Árad belőled a nyugalom, olyan vagy, mint egy kis Buddha.”

S.Ildikó

Szülőcsoportokról

Már az első csoport jobb volt, mint képzeltem. Aztán alkalomról alkalomra egyre több mindent tudtam meg magamról és a szülői működésemet akadályozó blokkokról. Jók voltak a gyakorlati feladatok és a kártyás önismereti játékok is. A mindennapi életünkben is figyelek arra, amit a programon megtanultam.

Mária, 1 gyermekes édesanya

Nem gondoltam volna, hogy a kártyákkal sokkal könnyebb beszélgetni egy-egy témáról. Sok olyan erősségemet és képességemet találtam meg, amik eddig rejtve voltak előttem. A különböző elméleti témáknak köszönhetően megértettem, hogy mi áll a kisfiam feltűnő viselkedése mögött. Jó döntés volt jelentkezni erre a csoportra.

L.V., 2 gyermekes édesanya

„Az elméleti részek sok újdonságot adtak. Nekem jól jött volna kicsit lassabban, ízekre szedve, megrágva bedolgozni. A kártyás gyakorlatok társasjáték-szerűen élvezetesek voltak, nagy különbség volt, hogy nem egyedül voltam, ez a kiscsoportos forma idálisnak tűnő létszám.”

S.A., 3 gyermekes édesanya

Érdekes volt, nagyon jó volt a kis csoport. Az, hogy nem voltunk sokan, és alapvetően mindenki pozitív volt, és aktív. Végtelenül egyszerűnek tűnő kérdések – amikről kiderül, hogy nem is könnyű válaszolni rájuk. Jólesett ezeken gondolkozni, észrevenni, olyan dolgokat, amik mellett amúgy az ember elmegy a hétköznapok során.

Timi, 2 gyermekes édesanya

„Rendkívül hasznosnak tartom a programot, szerintem minden anyának és apának sokat tudna adni! Nekem abban segített a program, hogy tudatosabban éljem meg a szülőség mivoltát, rácsodálkozzak olyan dolgokra, amik a szemem előtt vannak, de kimondani, szembe nézni velük nehéz lett volna. Zseniálisak a kártyás gyakorlatok, sokszor segítettek olyan rétegekbe lenyúlni, amit nehéz lenne segítség nélkül elérni.
Az alkalmak fárasztóak, igénybe veszik az ember lelkét, de minden alkalommal örömmel jöttem el, abban a tudatban, hogy ma is tettem valamit azért, hogy jobb szülő legyek holnap.”

Rozi, 2 gyermekes édesanya

„Elsősorban arra jöttem rá, mennyire csípőből, gonolkodás nélkül osztogatom néha az utasításokat. A legegyszerűbben a „Ne fuss ki az útra!” parancs helyett a „Maradj mellettem!” egyszerű és egyértelmű felszólítás sokkal, de sokkal hatékonyabb, már szinte kérés inkább, mint parancs. 

Amit kaptam, úgy gondolom annak a képessége, hogy egy szituációt valahogy kívülről tudjam megfigyelni. Megpróbáljam magam kivonni abból az érzelmi szituációból, és így higgadtan, felnőtt én állapotból sokkal jobban meg tudom oldani a helyzetet.”
Kattints ide a teljes véleményéért.

M.N., 1 gyermekes édesanya

„… A Mónika által ismertetett módszerek pedig valóban nagyon ígéretesek. Egy-kettőt már a gyakorlatban is sikerült alkalmazni, de úgy gondolom ez az egész egy teljesen más szemléletet ad és időt kell neki adni, hogy az ember megfelelően elsajátítsa azt.

Összességében mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy új módszert megismerni – aztán nála van a lehetőség, hogy alkalmazza-e a gyakorlatban. Én személy szerint biztos fogom.”
Kattints ide a teljes véleményéért.

Karas Bettina, 1 gyermekes édesanya

„Nagyon jól éreztem magam az egész folyamatban. Nagyon sok olyan dologra mutattál rá, amit minden szülő alkalmaz vagy mond a gyermekének/gyermekeinek és pont a fordítottját jelentik számukra, vagy mélyebb tudatalattiban a felnőttkorra is kiható eredményként vonulnak velük végig majd életük során.

Sok olyan ráismeréssel találkoztam, amit az én szüleim is alkalmaztak és vinném tovább, de igazából nem jó módszer a gyereknevelésben.

Az önmagunkban nehezen módosítható, de rossz módszerek megváltoztatásához kaptunk rengeteg új ötletet.”

Ábrahám János, 3 gyermekes édesapa

Önismereti csoportokról, workshoppokról

„A csoport jól felépített és levezetett volt. Számomra azt nyújtotta, hogy ki tudjam mondani azt, ami csak érzések formájában van, de kimondva eddig még nem fogalmazódott meg bennem. Megkaptam azt, amit vártam.”

Ági

„Teljes mértékben elégedett vagyok a csoporttal. Segített megláttatni a néha láthatatlant, kapcsolódást, önismeretet, társak támogatását. Köszönöm a csoportvezetőnek is az aktív jelenlétét.”

Katalin

„Örülök, hogy megvalósult a csoport. A csoportvezető nagyon jól tartotta, sokféle kártyával megismertetett és vezetett az önismeret útján a tematikának megfelelően.”

Évi

„Sokat foglalkoztunk a férfi-női szerepekkel a csoporton, ami rendkívül hasznos volt. Biztonságos volt a környezet, jó volt a vezetés és nagyszerű emberekkel voltam a csoportokon. Megvolt az a szabadságom, hogy annyit tegyek bele, amennyit szeretnék, és a fentiek miatt jó volt bevállalni a sokat. Szerintem így van értelme az önismereti munkának.”

Andi

Önismereti kalandra fel!