A változás értem van

A változás jó

Bármit is szeretnénk elérni, vagy megvalósítani az életünkben, minden törekvésünk elindít valamekkora mértékű változást bennük, vagy a hétköznapi valóságunkban.

Ez a változás olyan sokféleképpen nyilvánulhat meg! Például:

  • A tervezettnél többet kell várnod valamire, vagy valakire.
  • Jön egy újabb ötleted, ami miatt módosítasz valamit, ami hatással van több dologra is.
  • Vagy eléred, amit szeretnél és az ünneplés, illetve a pillanat megélése után, a következő céloddal foglalkozol.
  • Vagy felbukkan valami váratlan, amit Te akadálynak tartasz.

Mit tehetsz ebben a folyamatban?

Az alábbi két hozzáállás aktivizálása, biztosan a segítségedre lesz.

Alázatosság

Szabad szándékaink szerint mindig eldönthetjük, hogyan állunk valamihez, vagy hogyan tekintünk az adott történésre és a kialakult helyzetre. Elfogadhatjuk, hogy például a grafikus 1 hét csúszással tud teljesíteni, vagy bedurcázhatunk és indulatunkban bántóan viselkedhetünk.

A belső egységünk fenntartása érdekében az alázatosság választása célravezetőbb, ami azonban sokkal többet jelent, mint gondolnánk!

Amikor az alázatosságot gyakoroljuk, akkor nem csak elfogadásban vagyunk, hanem megérkezünk a rugalmasság világába is. Nem csúszunk bele egy dacos 2 éves tehetetlenségébe, hanem kapcsolódunk a belső egységünkkel, ahol a higgadtság is honol. Emiatt tiszta tud maradni a tudatunk, mivel a pánik és a kétségbeesés nem befolyásolja a viselkedésünket. A rugalmasság világában felmérhetjük a helyzetet és megláthatjuk, hogy – a példánál maradva – ez az egy hét mi mindenre jó még.

Megingathatatlan hit

A két hozzáállás, vagy tudatállapot szoros barátságban van egymással: mert amikor a rugalmasság-elfogadás-alázatosság egysége jár át minket, akkor elhisszük, hogy minden a javunkat szolgálja, még ha ez az adott helyzetben nem is tűnik így.

Sikeres vállalkozói létem

Mitől lehet megingathatatlan?

A vállalkozásunkba, az önmagunkba, a terveinkbe, vagy a párunkkal való kapcsolatunkba vetett hitünk egész egyszerűen a döntésünk miatt válhat megingathatatlanná.

Például:

  • Ettől a naptól kezdve úgy döntök, hogy gyümölcsöző karriert építek.
  • Ettől a naptól kezdve úgy döntök, hogy feltétel nélkül hiszek magamban, mert jó vagyok úgy, ahogy vagyok, és rendelkezem minden képességgel és készséggel, amire szükségem van. Minden mást pedig bevonzok az életembe.
  • Ettől a naptól kezdve úgy döntök, hogy hiszek a párkapcsolatunkban, mert mi ketten együtt nyerős páros vagyunk.

A fent szereplő egy-két példát, kommunikációs elemként magyarázat kísér. Ez azért van rendben, mert a magyarázattal erőteljesebbé válik a mondatod és ez által több mindent tudsz belekódolni a tudatodba. Hiszen minél többször ismétled el a megerősítő mondatod, annál mélyebben vésődik be az elmédbe. Fontos szem előtt tartani, hogy a változás mindig fejben kezdődik el! Ahogy rendszeresen ismételgeted magadnak a mondatodat, úgy válik egy idő után mély meggyőződéseddé, azaz hiedelemmé.

Ahogy ez a folyamat lezajlik, tehát bensővé tetted a mondatod, ami már a hiedelemrendszered eleme lett, úgy fog változni a világszemléleted is. Az új hiedelmed alapján tekintesz magadra, az életedre és a világra is. Ez pedig abban segít, hogy észre vedd azokat a lehetőségeket (könyv, online tanfolyam, egy új ismeretség), melyek hozzájárulnak a döntésedben szereplő szándékodhoz. Az életedben felbukkanó újdonságok pedig a bensődben megszilárdult hitedre érkezett válaszok, amiket a vállalkozásod, önmagad, egy terved vagy akár a pároddal való kapcsolatod iránt táplálsz.

Ötletek és technikák a hited erősítéséhez

Önreflexió

Az egyik legkiválóbb önismereti gyakorlat az önreflexió, mely során bizonyos kérdések mentén elemzed magad és a helyzetet.

A téma kapcsán akár a következő kérdésekkel is dolgozhatsz:

  • Ez a … a hitem ellen megy, vagy támogat engem a céljaimban?
  • Mit adott a cselekedetem? Miben vitt előre?
  • Milyen eredményre számíthatok, ha ezt választom?

Szellemi táplálék

Szeretettel ajánlom Szabó Petra youtube csatornáját, ahol szép számmal találsz video anyagokat Neville Goddard-től és dr. Joseph Murphy-től.

Mini csoport

Ha pedig ennél személyre szólóbbat szeretnél, akkor látogass el a Fókuszban a célok mini csoportra, ahol megvizsgálhatod a sikerhez való hozzáállásodat, a céljaidhoz fűződő dinamikádat, a küzdőszellemedet, illetve a pénzzel való kapcsolatodat.

Részletek

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .