5 tipp az elégedett tudatért

Az elégedett tudatért

Mentális és szellemi rendszerünk alapjaiban meghatározza, hogyan állunk hozzá saját magunkhoz, az életterületeinkhez, vagy épp egy konkrét projektünkhöz. Hoztam Neked pár gondolatot, melyekkel csökkentheted a szorongásaidat és magasabb tudatszintre emelkedhetsz.

  1. Hagyd abba az élvezethajhászást és találj egy célt!

Sokan a gyors, pillanatnyi gyönyört hajszolják az életben. Sokadik autó, sokadik pár lábbeli, újabb ruha, egyéb anyagi javak, de ezen kívül számos embernek nincsenek valós céljai. A célok azok, amelyek meghatározzák az életünket és értelmet adnak neki.

Tegyél fel kérdéseket magadnak, a későbbi céljaiddal kapcsolatban! Mi a Te dolgod a világban? Mi a küldetésed?

Ez az eszmefuttatás eltávolít a berögzött gondolkodástól és segít megtenni a szükséges lépéseket.

2. Felejtsd el a címkézést!

Amikor előre eldöntöd, hogy mi lesz a vége valaminek, akkor rögtön nyugtalanságot okozol magadnak. Ha vannak céljaid, nem döntheted el magadban, hogy „Áh, ennek úgyis ez lesz a vége”. A célokkal a jövődre gondolsz és ez adja meg a motivációt.

Tekints mindent egy lehetőségnek, amiből majd tanulhatsz, bárhogy is alakuljon! Nem a helyzet az, ami jó vagy rossz, pusztán az észlelésed ítélheti annak.

3. Tedd meg – most!

Egy-egy feladat előtt sokszor hajlamosak vagyunk véget nem érő önsajnálatba esni, amellyel csak az időt és az energiát fecséreljük. Belegondoltál már abba, hogy mi lenne, ha egyből hozzálátnál a feladatnak? Lehet, hogy az idő alatt, amíg sajnálod magad már végeztél volna a dolgoddal.

Találd meg, hogy miért születtél a Földre! Találd meg az életfeladatod és onnantól nem fogod azt érezni, hogy bármit kényszerűségből kell megtenned! Így pedig könnyebb lesz cselekedni és előre menni, haladni. A halogatással csak elfecsérled az életed!

4. Bízz a jövőben!

Nem kell mindig a jövő miatt aggodalmaskodni. Az ismeretlentől való félelem megakadályozza, hogy meglásd mi a következő lépés az utadon. A végső célt természetesen meghatározhatod, de az odáig vezető utat bontsd le lépésekre és mindjárt kevésbé tűnik majd félelmetesnek, hiszen tisztában vagy vele, hogyan fogsz odáig eljutni. A szorongásaid oldása segíthet abbahagyni az aggódást.

5. Élj a lehetőséggel!

Ne vesztegesd el az életed azzal, hogy a „megfelelő alkalomra” vársz! Nem éri meg. Hívd fel Te őt, vedd fel azt a szép ruhát, amit csak nézegetsz a szekrényben, menj el arra az utazásra, amelyet már olyan régen terveztél. Ne várj mindig valamire. Az adott pillanat a legjobb választás!

Önismereti kalandra fel!

Ha ennél személyesebb megoldást szeretnél, gyere el a stúdiómba, vagy keress meg online.

Jó, vágjunk bele!

Bejegyzés kelt: 2023.06.20.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .