3+1 gondolat a kellemes ünnepekért

3+1 gondolat a kellemes ünnepekért bejegyzés képe

Avagy hogyan állj hozzá, hogy Te is örömmel tud átélni a pillanatokat.

Manapság egyre többen ismerünk olyan megoldásokat, melyekkel elkerülhetjük az ünnepekkel járó plusz feladatok miatt kialakuló feszültséget, bosszankodást.

Ezzel a cikkel hozzáadok ehhez a stratégiához 3 gondolatot és 1 javaslatot, amiket nem csak a húsvéti ünnepekkor érdemes szem előtt tartani.

1. Fókuszban a saját elvárások!

Minden ünnepnek vannak bizonyos szokásai, hagyományai, melyeket megtanultunk, átvettünk az őseinktől, és amiket néhányan, ha akarják, ha nem, gyakorolnak is.

A szabad akartunk jogán mi magunk dönthetjük el, melyik külső és belső elvárásnak akarunk megfelelni.

Úgy könnyebb boldogabban megélni az ünnepek nyújtotta plusz pihenési napokat, ha bizonyos mértékben mentesítjük magunkat a kötelességek alól és a feltöltődésre is szakítunk időt az én-idő keretein belül.

A fentiek miatt az első gondolatom, hogy érdemes a saját belső elvárásainkra figyelni és ezek alapján felépíteni, illetve megtervezni az ünnepnapok mozzanatait.

2. Csapatmunkára fel!

Egyik törvény sem írja elő, hogy a családból csak 1 ember felel az ünnep körüli teendőkért, hagyományok ápolásáért, ezért kapott helyett a cikkben a második felszólítás: csapatmunkára fel!

A helyzet az, hogy csapatként összedolgozva minden sokkal egyszerűbbé válik. Egyeztessetek, kinek melyik feladat passzol a személyiségéhez, melyik fér bele az idejébe és az energiaszintjébe, illetve melyiket tudja jó szívvel elvégezni.

3. Húzd meg a határaidat!

Azaz következetesen tartsd magad a megállapodásotokhoz, amit a családoddal kötöttél a feladatok elosztását illetően. Plusz fontos odafigyelni arra, hogy csak annyit vállalj magadra, ami még kezelhető mértékű a számodra.

Az ünnepnap attól még ünnepnap marad, hogy a saját belső elvárásaid mentén állítod össze az ünnepi szokásokat, feladatokat, melyek összhangban vannak a család többi tagjának elképzeléseivel is.

+1 Köss magaddal szerződést!

A szerződés egy igen erős jelkép. Ha valamit papírra vetünk, és alá is írjuk azt, akkor nagyobb jelentőséget képviselnek a benne szereplő gondolatok. Ahhoz, hogy kellemes legyen az ünnep, és tudd magad tartani ahhoz, amit elképzeltél, köss magaddal szerződést!

Foglald össze benne, hogy kivel, milyen egyezségeket kötöttél, mi az, amit teljesítesz, és mit teszel azért, hogy mindemellett fel is tudj töltődni.

Amennyiben kíváncsi vagy egy ilyen szerződésre, írj nekem egy e-mailt, és küldök példát.

Sajnos ezt a szellemi termékemet nem tudom csak úgy osztogatni mindenkinek. Megígérem, hogy nem fogom másra felhasználni a személyes adatod! 🙂

E-mail címem: dallosmonika.preventor@gmail.com
Tárgy például: Ünnepi szerződés

Bejegyzés kelt: 2023.04.05.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .