Alakítsd át a negativitást pozitív energiává!

Alakítsd át a negativitást pozitív energiává! bejegyzés képe

Az érzelmeket leginkább két halmazba lehet rendezni:

  • Az egyik csoport a negatív érzések kupaca,
  • A másik pedig a pozitív érzések halmaza.

Bizonyos emóciókat, mint például az aggódást, a dühöt, a bosszankodást és hasonlókat „negatív érzelmeknek” hívjuk, mert időt és energiát szívnak el tőlünk. Azaz a negativitásuk valójában az energiájuk irányára utal. A képen látható érzelmi spirál is mutatja, hogy a kellemetlen érzések lehúznak minket.

Fordított esetben pedig, vagyis az olyan érzések, mint az öröm, a lelkesedés és a remény megemelik az erőszintünket. Feltöltenek minket, így ezeket „pozitívnak” nevezzük.

Az aggódás olyan megszokottá vált, hogy manapság már egy természetes emberi szokássá lényegült át. Azonban nem kívánatos hatásai vannak, mint például a stressz, a feszültség, az öregedés, a szenvedélybetegségek, az álmatlanság és az időveszteség. Mindez igaz az összes negatív érzésre nézve is.

Lehetőséged van arra, hogy átalakítsd ezeket az érzéseket pozitívvá, ha fejben tartod a következőket: A szorongás általában egy negatív érzés alapja. Ez annak a félelme, hogy elveszítünk valamit vagy valakit, vagy attól tartunk, hogy megtagadják ezt a valamit vagy valakit tőlünk. Ez valójában a megerősítése annak, hogy egy rajtad kívüli erő vette át az irányítást az életedben.

Mit szólnál hozzá, ha ahelyett, hogy megadnád magadnak az aggódást, inkább megállnál és tudatosan kezelnéd a helyzetet?

Hiszen ehelyett a következőket is teheted:

  • beazonosítod magadban az érzést,
  • elkezdesz mantrázni, amivel megerősíted magad,
  • megkeresed magadban az erőforrásaidat,
  • megnézed, hogy milyen stratégiáid vannak, amikkel tudod kezelni a helyzetet,
  • vagy elkezdesz imádkozni.

Ezeknek a technikáknak az ereje képes gyorsan felszámolni szorongásod okát. Mindemellett valós és hosszantartó segítséget nyújtanak számodra. Plusz bármelyik technikát is választod, a stratégia sokkal több pozitív energiát közvetít feléd.

Amennyiben a mantrázást, vagyis önmagad megerősítését választod, itt egy példa, amit akár el is kezdhetsz használni.

„Megelőzöm az aggódást! Ahelyett, hogy azt képzelném, hogy a legszörnyűségesebb fog bekövetkezni, inkább megerősítem magam. A legjobbakat remélem és megelőzöm az aggódást. m elé képzelem a sikert. Rendelkezem minden szükséges képességgel és készséggel, hogy boldoguljak a helyzettel.”

Bejegyzés kelt: 2023.04.17.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

3 boldogságot blokkoló kifogás rombolása

A kifogások olyan beidegződések, amiket a hárító mechanizmusok közé sorolunk, és amik igen sok kellemetlenséget tudnak okozni számodra – akkor is, ha te élsz ezekkel; és akkor is, ha ismersz valakit, aki rendszeresen ezekkel hárít bizonyos dolgokat. A kifogás nem...

Egy tény a kifogásról

Egy tény a kifogásról

Olyan könnyen jönnek a magyarázataink, a mentségeink és a különböző hazugságok, amikkel felmentjük magunkat bizonyos dolgok alól. Ha eleged van ebből az önsorsrontó működésből, akkor olvass tovább, és tudd meg, mit tehetsz ellene? 🙂 A kifogások szuperül megtervezett...

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Küzd le a változtatás egyetlen akadályát!

Változás, halogatás, működő, de kellemetlen körülmények... Nem mozdulunk, pedig a szívünk azt súgja, lehetne jobb is... A cikkben ezt a témát járom körbe. A változástól való félelem egy egyetemes félelem. Senki sem szereti, ha gyökeres változások történnek az...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .