Babonás erőforrások

Babonás erőforrások OH-Kártyával

Az egyik kollégám jelezte, hogy érdekli őt az OH-kártya. Az erőforrások téma mentén szeretett volna gondolkodni önmagáról, tehát erről beszélgettünk.

A feladatot ez alkalommal a Mythos pakli kártyáival és az OH-alapcsomag szókártyáival végeztük. Miután képpel felfelé kiterítettem kollégám elé a lapokat, megkértem, hogy válasszon 4 db kártyát. Majd pedig véletlenül húzott 4 db szókártyát, hogy azok segítségével könnyebb legyen értelmezni és konkretizálni az erőforrásokat.

A bejegyzés születésének oka a címből is sejthető. Kollégám egyik erőforrásának a képkártyából a párkapcsolatára asszociált. Ehhez azonban egy negatív kicsengésű szót húzott. Az OH-módszer egyik alapszabálya a magyarázat nélküli kártyacsere. Ezt, és a többi szabályt is tudatom mindenkivel az első kártyázás előtt.

Munkatársamnak nem tetszett, hogy a képhez a „Megszégyenülni” szót húzta, ezért emlékeztettem őt arra, hogy ha nem tud vele azonosulni, akkor nyugodtan cserélje ki.

Húzott is egy másik kártyát, amin a „Zavaros” szó szerepelt, de ezt a kifejezést sem tudta a képhez társítani és újból cserélni akart. Nem hiszek a véletlenekben, ezért biztos voltam abban, hogy kollégámnak a továbblépés érdekében meg kell dolgoznia ezekkel a szavakkal.

Azt kezdtük el boncolgatni, hogy mi lehet az oka annak, hogy párkapcsolatát beárnyékolják a negatív felhők?
A segítő beszélgetés eredménye az lett, hogy munkatársam felismerte: fél. Igazán boldognak érzi magát párjával és fél arról ábrándozni, hogy ő lesz a házastársa. Attól tart a leginkább, hogy ezek az álmok, tervek beárnyékolják, vagy véget is vetnek kapcsolatuknak.

Megvizsgáltuk, mekkora alapja van ennek a félelmének, majd megkértem őt arra, hogy eressze el az esetlegesen meglévő fenntartásait és engedje meg magának a boldog párkapcsolatot!

A gyakorlat végén kollégám lerakott magáról egy frusztrációfaktort és meglátta, illetve tudatosította 4 erőforrását. 🙂

Kedves Olvasó, most azt tudhattad meg, hogy nem minden esetben támogatom a kártyák mellőzését! Van, amikor teret kell engedni a kényelmetlenséget okozó témának ahhoz, hogy az asztal másik oldalán ülő eljusson A-ból B-be.


A fejleményekről:
Beszélgettem kollégámmal a világjárvány miatt kialakult kényszerű karantén megéléséről, és úgy fogalmazott, hogy lubickolnak párjával a kapcsolatban. Megélik a boldog együttlét mámorát és nyoma sincs annak az árnyékot vető felhőnek, amit pár hónappal ezelőtt elengedett. 🙂

2022-es hírek:
Tavasszal összeházasodtak, és nyoma sincs benne a két éve jelentkező kétségeknek.

Életre fel! Stúdió programjai

Ha kérdésed van, vagy szívesen átbeszélnéd velem a feladatot, bátran keress elérhetőségeim valamelyikén! Vagy gyere el egy számodra szimpatikus csoportfoglalkozásra. 🙂

A Stúdió programjai!

Bejegyzés kelt: 2020.01.31.

Képek forrása:
canva.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

A kezdeményezés alaptörvényei

A kezdeményezés alaptörvényei

Úgy döntöttem, hogy készítek egy bejegyzést a kezdeményezésről. Nem apróztam el a dolgot, 3 fontos tényt is megosztok veled erről. Igazán szerencsés nő vagyok, mert elmondhatom, hogy az eddigi életem során 5 férfi szólított le az utcán. Azt gondolom, hogy ez egy...

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

Interjú: Az Otthoni sárkánytartás lehetőségei

A Szeged a Mindenem hírportál megkeresett, mert kíváncsi volt a Házisárkány projektemre. Erről beszélgettünk most a szerkesztővel, Tuska Árpáddal. Árpi: A házisárkány jelzőt azokra a nőkre használjuk, akik valamiért uralkodni akarnak párjukon, bár ez nem csak a női...

Az elutasítás árnyoldalai

Az elutasítás árnyoldalai

A mai cikk egy igen komoly témáról szól. Talán nem is gondoltad volna, hogy ennek a reakciónak milyen szintjei vannak, és milyen hatást gyakorol a másik félre... Olyan sokféle elutasítás létezik a világon! Mi most a párkapcsolaton belüliekre fókuszálunk. A teljesség...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .