Babonás erőforrások

Babonás erőforrások OH-Kártyával

Az egyik kollégám jelezte, hogy érdekli őt az OH-kártya. Az erőforrások téma mentén szeretett volna gondolkodni önmagáról, tehát erről beszélgettünk.

A feladatot ez alkalommal a Mythos pakli kártyáival és az OH-alapcsomag szókártyáival végeztük. Miután képpel felfelé kiterítettem kollégám elé a lapokat, megkértem, hogy válasszon 4 db kártyát. Majd pedig véletlenül húzott 4 db szókártyát, hogy azok segítségével könnyebb legyen értelmezni és konkretizálni az erőforrásokat.

A bejegyzés születésének oka a címből is sejthető. Kollégám egyik erőforrásának a képkártyából a párkapcsolatára asszociált. Ehhez azonban egy negatív kicsengésű szót húzott. Az OH-módszer egyik alapszabálya a magyarázat nélküli kártyacsere. Ezt, és a többi szabályt is tudatom mindenkivel az első kártyázás előtt.

Munkatársamnak nem tetszett, hogy a képhez a „Megszégyenülni” szót húzta, ezért emlékeztettem őt arra, hogy ha nem tud vele azonosulni, akkor nyugodtan cserélje ki.

Húzott is egy másik kártyát, amin a „Zavaros” szó szerepelt, de ezt a kifejezést sem tudta a képhez társítani és újból cserélni akart. Nem hiszek a véletlenekben, ezért biztos voltam abban, hogy kollégámnak a továbblépés érdekében meg kell dolgoznia ezekkel a szavakkal.

Azt kezdtük el boncolgatni, hogy mi lehet az oka annak, hogy párkapcsolatát beárnyékolják a negatív felhők?
A segítő beszélgetés eredménye az lett, hogy munkatársam felismerte: fél. Igazán boldognak érzi magát párjával és fél arról ábrándozni, hogy ő lesz a házastársa. Attól tart a leginkább, hogy ezek az álmok, tervek beárnyékolják, vagy véget is vetnek kapcsolatuknak.

Megvizsgáltuk, mekkora alapja van ennek a félelmének, majd megkértem őt arra, hogy eressze el az esetlegesen meglévő fenntartásait és engedje meg magának a boldog párkapcsolatot!

A gyakorlat végén kollégám lerakott magáról egy frusztrációfaktort és meglátta, illetve tudatosította 4 erőforrását. 🙂

Kedves Olvasó, most azt tudhattad meg, hogy nem minden esetben támogatom a kártyák mellőzését! Van, amikor teret kell engedni a kényelmetlenséget okozó témának ahhoz, hogy az asztal másik oldalán ülő eljusson A-ból B-be.


A fejleményekről:
Beszélgettem kollégámmal a világjárvány miatt kialakult kényszerű karantén megéléséről, és úgy fogalmazott, hogy lubickolnak párjával a kapcsolatban. Megélik a boldog együttlét mámorát és nyoma sincs annak az árnyékot vető felhőnek, amit pár hónappal ezelőtt elengedett. 🙂

2022-es hírek:
Tavasszal összeházasodtak, és nyoma sincs benne a két éve jelentkező kétségeknek.

Életre fel! Stúdió programjai

Ha kérdésed van, vagy szívesen átbeszélnéd velem a feladatot, bátran keress elérhetőségeim valamelyikén! Vagy gyere el egy számodra szimpatikus csoportfoglalkozásra. 🙂

A Stúdió programjai!

Bejegyzés kelt: 2020.01.31.

Képek forrása:
freepick.com és saját szerkesztés

Üdvözöllek!

Kövesd a facebook oldalam, hogy első kézből értesülj az újdonságokról. smile

Dallos Mónika vagyok. Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem. Cikkeimmel és csoportjaimmal támogatni akarlak abban, hogy minél több információval és módszerrel rendelkezz ahhoz, hogy egyről a négyre juss. Remélem, találtál valami hasznosat ehhez ebben az írásomban.

Hasonló bejegyzések

A hipochondria rejtelmei OH-val

A hipochondria rejtelmei OH-val

Avagy mitől válhat zavarrá ez a pótcselekvés? És mi miatt pakolhatja bele magát valaki az előidézett állapotok kényelmetlenségébe? A napokban egy 20’as éveinek az elején járó fiatallal OH-ztam. Korábban beszélgettünk már és meghatároztuk azokat a témákat, amik...

Elég muníció vagyok Magamnak!

Elég muníció vagyok Magamnak!

Történet egy Nőről, aki meglelte a saját erejét. Ez az egy éve tartó időszak Mindenkinek nehéz! Korlátozva vagyunk, és úgy érzem, meg vagyok fosztva jónéhány lehetőségtől, ami az ismerkedést illeti. Március hónap számomra leginkább a hullámvölgyek mocsaráról szólt....

Hova rejtettem a könnyeim?

Hova rejtettem a könnyeim?

Egyik ismerősömmel egy különleges témát vizsgáltunk meg az OH-kártyák segítségével. Vele több alkalommal kártyáztunk már és nyitott volt arra, hogy ránézzünk a szemkönnyezése okára. Témája kapcsán a véletlen húzás módszerét alkalmaztuk. Tehát nem látta milyen képeket...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .